Beheer van de koelketen

Koelketen
De temperatuur van het gebouw, de koelcellen en de koeltoonbanken beheren

Dinec International heeft producten ontwikkeld om alle technische elementen te controleren en te bewaken, met name de elementen die de koelketen in stand houden.

Onze producten voor het bewaken van de temperatuur zijn in overeenstemming met de HACCP-normen.

Producten voor 'Temperature Monitoring'

De TM-16 en TM-08 zijn toestellen voor gegevensregistratie. Als ze zijn uitgerust met geschikte sondes en detectoren, kunnen ze niet alleen de temperatuur meten, maar ook de vochtigheidsgraad, de druk, een debiet, de aanwezigheid van een gas, enzovoort.

De TM-08 beschikt over 8 controlepunten en is dus geschikt als u weinig elementen moet meten. Als u daarentegen meer zaken moet bewaken, kies dan voor een TM-16 die is voorzien van 16 meetpunten. Bovendien is het mogelijk om er nog verschillende andere op aan te sluiten zodat u tot 256 punten kunt controleren.


De temperatuur wordt gemeten zo vaak u wenst. De ingezamelde gegevens worden verstuurd naar een softwarepakket zodat u ze op een grafiek kunt raadplegen. Als de temperatuur de ingevoerde (minimale of maximale) drempel overschrijdt, dan laat het registratietoestel een alarm afgaan.


De temperatuur wordt 24 uur op 24 gecontroleerd. Het is dus mogelijk om een alarm te versturen naar een mobiele telefoon of naar een e-mailadres. Zo wordt de verantwoordelijke op tijd gewaarschuwd als bijvoorbeeld de koelkast niet meer zou werken. Hij kan ook verbinding maken op afstand en de temperatuurgrafieken raadplegen om de situatie te evalueren.


De module DinCool voor gebouwbeheer

De producten DBM-5000 en DBM6000 bevatten een module genaamd DinCool die alle functies van 'Temperature Monitoring' producten bevat. Deze is krachtiger en maakt het mogelijk om tot 2000 punten te controleren.

Dankzij de integratie in het gebouwbeheersysteem biedt de module meer uitgebreide supervisiemogelijkheden zoals technisch onderhoud, de lokalisering van alarmen op de plannen van het gebouw, een link met videobewaking. Het zal tevens mogelijk zijn om op afstand de problemen op te lossen die het alarm hebben veroorzaakt: activeren van een koelsysteem en zelfs de activering automatiseren.

Het systeem voor koelketenbeheer van Dinec wordt gebruikt in supermarkten.